En pålitlig flyttfirma – 6 viktiga punkter

De sex viktigaste punkterna för att känna igen en pålitlig flyttfirma

Om du funderar på att använda dig av en pålitlig flyttfirma för flytten av ditt fordon eller hushållsartiklar, är det viktigt att använda sig av ett pålitligt flyttföretag. Att välja skurkaktiga och falska flyttfirmor kommer troligtvis vara orsaken till bortslösade pengar och att få dina saker förstörda. Ingen vill välja bluffaktiga flyttfirmor men människor blir ofta offer när de letar efter billiga flyttjänster. Därför måste du alltid leta efter kvalitativa tjänster som bara är möjligt när du har rätt information om hur du undviker en oseriös flyttfirma. Här är information som hjälper dig att känna igen pålitliga flyttföretag i Göteborg.

Flyttfirman utför ingen inspektion

Eftersom deras enda motiv är att få ut pengar av kunder, bryr de sig inte om att inspektera volymen och sakerna som ska flyttas. Oseriösa flyttfirmor ger offerter över telefon utan att ha sett godset och bagaget som ska flyttas. Deras kostnad låter för bra för att vara sann, men du bör vara försiktig.

Dina rättigheter och ansvarstaganden

Se till att flyttföretaget är certifierat och kan ge dig alla nödvändiga dokument. Undvik att göra affärer med dem om de inte har det. Sådana flyttare vill oftast inte att kunderna ska veta om nödvändigheterna i att flytta från en plats till en annan.

Inget officiellt namn

De falska och skurkaktiga flyttarna har oftast inget officiellt namn. De använder ofta ”Flyttarna” och ”Flyttföretaget” istället för ett officiellt namn.

Registreringsdetaljer

När du undersöker ett flyttbolag kan du hitta följande information:

  1. De finns inte i bolagsverkets register, vilket betyder att de är illegalt verksamma.
  2. Företaget är inte licensierat för att bedriva transport, vilket betyder att det bryter mot lastbils- och flyttbestämmelser.

Betalt i förväg

Falska och oprofessionella företag kräver hela eller en stor del av avgiften i förväg. I tillägg frågar några av dem om de kan föra över pengar via ospårbara sätt. Kom ihåg, professionella fordonstransportbolag och flyttbolag använder spårbara, personliga konton. Duktiga fordonstransportörer utför först jobbet och frågar sedan om betalning.

Inget kontrakt eller försäkring

Bedragare lovar att flytta bagage och fordon framgångsrikt och beter sig som om de håller sitt ord. Lita aldrig på flyttarbetare om de inte har ett flyttkontrakt och ingen försäkringspolicy.

Kom ihåg dessa viktiga punkter när du vill anlita en pålitlig flyttfirma i Göteborg. Annars kommer du behöva betala mer för din flytt när de har lastat din bil eller bagage, men inte transporterar det innan du går med på att betala extra tillägg.